Lommeregner mystik

I vores nye nærmiljø er der en del små butikker, som for en dansker nok mest minder om vejboder med personale. Kasseapparatet er en tidligere isbøtte og en lommeregner der benyttes flittigt.

Her til efter middag var jeg på indkøb sammen med Nielsigne, missionen var at købe in til aftensmad. I en bod bestilte vi 10 æg, på lokal sprog, “sambo itlog”, engelsk kyndig person blev straks tilkaldt for at sikre sig at turisten virkelig havde tænkt sig at købe 10 ÆG. Derefter blev æggene talt op, hvor efter de kastede sig over lommeregneren, flere gange. Jeg spurgte hvad styk prisen var (6 pesos) og kunne derefter hjælpe med at forklare at total prisen da blev 60 pesos og at de skulle trykke 6 X 10 for at få det bekræftet på lommeregneren!!!!!!!

Da Boracay er en turisø er priserne derefter, hvis man købe ind nede i turis megaet, men her oppe på bjerget er det noget billigere. Således var vi alle på lokal eatery i går for at få aftensmad. Pris for aftensmad til 2 voksne, 2 børn og 1 øl = 140 pesos (ca 20kr).

I dag har vi købt følgende til aftensmaden:

2 tunfisk 80 pesos

3 gulerødder 65 pesos

4 posioner færdig kogt ris 40 pesos

1/2kg bønner 30 pesos

Ialt: 215 pesos

Altså det kan ikke betale sig at lave mad selv. Vi synes dog et er hyggeligt at spise hjemme, nu hvor vi har fået vores eget køkken. Det er ikke lige sjovt at spise ude 3 gange om dagen med to børn.

Udover at det er billigere at leve her oppe i “bjergene” så nyder vi på mange andre måde at have vores eget. Oskar nyder svømmepølen hver dag mindst 4 gange. Nielsigne nyder at tullere rundt og at dagligdagen er genkendelig. Morten nyder de mange timer med sine unger hverdag, de byggerhule, spiller kort m.m. Jeg savner haven der hjemme, så på 1. dagen i vores nye omgivelser hvad jeg i det lokale plante “center” og købte for 3000pesos planter og blomster til terassen. Nu en lille uge efter har vi fine små agurkeplanter i altankasser

Så skal der dækkes bord efter ordre fra kokken=morten vi ses

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: