Æskehistorier

Oskar elsker æskehistorier. En æskehistorie er en rammefortælling opfundet undervejs. Den handler om en dreng…

Her er et eksempel på en, som jeg fik skrevet ned mens vi lavede den. Enkelte passager er fundet på af Oskar, så den er ikke for alt for sarte ører. Til gengæld er den fyldt med action som en æskehistorie skal være…

Æsken

Der var mørkt på loftet, mørkt og koldt, men også lidt spændende.

 

Drengen havde været der før sammen med hans morfar engang. Hans morfar – den gamle sømand boede her i huset alene indtil han døde for 3 uger siden. Nu var drengen og hans mor taget op til huset for at tømme det for gamle ting og sager. Drengens mor havde været ked af det, så hun sendte drengen på loftet og sagde at hvis han fandt noget han gerne ville have, så måtte han få det.

 

Der var mange spændende ting og sager fra hele verden. En økse fra Skotland, et sværd fra arabien og små mønter fra kina med mærkelige tegn på. Sikke mange skatte. Hvad skulle drengen vælge. Han kiggede sig omkring i lang tid. I kommoder, skabe under kasser og på gulvet. Pludselig mærkede han at et af brædderne i gulvet sad løst. Han fandt det arabiske sværd frem og stak det ned i revnen imellem gulvbrædderne og vippede brædtet op. Der var et hulrum under brædtet og i midten af huldet lå en lille firkantet ting pakket ind i avispapir. Drengen tog den op og pakkede tingen ud. Det var en æske. En lille fin æske lavet af træ og rustent metal i hjørnerne. Den så gammel ud, meget ældre end de andre ting han havde fundet. Gammel, slidt og egentlig ikke ud af noget særligt, men alligevel meget spændende.

 

Drengen prøvede at åbne æsken lige så stille, så snart han havde åbnet den på klem strømmede et varmt lys ham lige ind i øjnene og trak ham ind i den lille æske. Han snurrede rundt og rundt, som i en stor rutsjebane, op og ned for til sidst at lande midt på en stor græsmark fyldt med hvide og gule blomster.

 

Foran drengen stod hans morfar i hans gamle sømandstøj. Han sagde til drengen at han skulle passe godt på æsken. Han måtte åbne den når han ville på eventyr. “Det er kun børn, der kan komme med på eventyr, voksne forstår sig ikke på den slags”. Morfaren forsvandt igen som i en sky op i luften og efterlod drengen fuld af spørgsmål midt på marken.

 

Han fik ikke lov til at være alene på marken i lang tid. Kort tid efter kom en stor hvid hest med vinger flyvende henover hovedet på ham og dykkede ned og landede lige foran drengen. Hop op på ryggen, så viser jeg dig lidt omkring, sagde den flyvende hest, der kunne tale. Det var første gang drengen havde mødt en talende og flyvende hest, så han sprang straks op på ryggen af hesten og afsted fløj de.

 

De fløj henover marker, enge, floder, bjerge, broer og slotte. Det var sjovt at flyve og hesten fortalte om alle de ting de så.

 

Pludselig blev skyerne mørke, solen gik væk og frem kom en drage med en stor trold på ryggen. De fløj tæt forbi drengen på hesten, men så dem heldigvis ikke fordi de fløj så stærkt.

 

Det var ikke godt sagde den flyvende hest. De er på vej til slottet. Lad os komme efter dem. Hesten drejede efter dragen og fløj så hurtigt den kunne. Det var ikke hurtigt nok. Efter lidt tid kunne de ikke se dragen mere. Den var væk. Hesten fløj videre – hele tiden i retning af de mørkeste skyer. Den vidste at der hvor dragen var, der var skyerne mørkest. Efter at have fløjet i 10 minutter kom de frem til slottet. De kunne se at der var vild panik – alle folk løb rundt imellem hinanden og råbte og skreg. “Dragen har taget prinsessen”. Hvor er soldaterne. Find dragen, red prinsessen.

 

Drengen og hesten fløj lige op til kongen.

 

“Hvad sker der” spurgte hesten.

 

“Dragen og trolden har taget prinsessen”, sagde kongen og fortalte hvordan dragen var fløjet lige ind i tronsalen og have hapset prinsessen med sine spidse kløer. Trolden havde kastet pufbomber, der røg over det hele, så ingen havde kunnet følge med dragen da den fløj væk.

 

“Vi redder hende” sagde drengen til kongens store overraskelse.

 

“Du er en modig dreng, kender du ikke dragen” spurgte kongen.

 

“Vi så den på himlen”, sagde drengen, den ser farlig ud, men vi skal redde prinsessen…

 

Afsted fløj hesten med drengen. Efter dragen. De fulgte de mørke skyer helt op til den store vulkan. I midten af vulkanen, der hvor lavaen var varmest, der boede dragen i en stor hule. Drengen og hesten dykkede lige ned i hulen. Det var meget varmt. De sved hårene på hovedet og sveden løb af dem. Nede i hulen landede de lige bag dragen. Inden dragen havde set dem kastede de en stor lagkage lige i nakken på dragen, så den fik flødeskum i ørerne og i øjnene. Den blev så forskrækket at den slog en bøvs og en prut samtidig. Dragen vendte sig om, men hesten og drengen var allerede væk. De var omme foran dragen og redde prinsessen og hun sprang op på hesten og væk red de. Trolden så det, men kunne ikke nå at indhente dem. Den var så tyk at den faldt med benene lige ned på dragen, der blev så sur at den sparkede trolden lige i numsen så hårdt at den lavede i pølser i ørerne og fløj ud af vulkanen.

 

Drengen og prinsessen red helt op til kongen, der blev så glad at han slog en stor prut af bare glæde. Den larmede så meget at væggene rystede og lugtede af gammel muggen ost.

 

De holdt en stor fest, der varede hele natten. Til sidst blev drengen så træt at han faldt i søvn. Han vågnede op på loftet med æsken i hånden. Klar til flere eventyr.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: