Kød uden spyfluer tak!

Efter længe at have levet en vegetar tilværelse i det hjemlige køkken ihvertfald. På restaurenter har vi købt kød retter. Har vi nu endelig knækket koden til kød uden fluer. Langs hele “mainroad” på Boracay er der vejboder, der sælger alt fra grønsager, frugt, plastik fantastisk dimser til kød med fluer. Da vi trods alt stadig er danske og gerne vil holde maven i orden, har vi ikke rigtig haft mod på at købe kød ved disse boder, hvor der først skal viftes et hav af fluer væk inden man kan afgøre om det er kalv, gris, får eller høne der gemmer sig under fluerne.

Et tip fra andre lokale fastboende danskere, om at man bare skal tage tidlig på marked (5.30), hvor kødet ankommer stadig varmt efter slagtningen og derfor friskt, har nu resulteret i at vi i aften skal have dansk spaghetti kødsovs og i morgen frikadeller.

Da jeg som den eneste dukkede om til ro træning i morges 6.45, tog jeg i stedet på marked. For 820 pesos (ca 120 kr) købte jeg følgende:

  • 1 klase bananer
  • et brokolihoved
  • 1 ananas
  • 1 vandmelon
  • 1/2 kg bandet rød/hvid løg
  • 5 store tomater til den uhyre sum af 120pesos. En venlig med kunde forklarede at de store tomater er dyre for de kommer fra Bagio mens de små er dyrket her på øen og derfor billige. Jeg køber små næste gang. det er jo vanvittigt at give 15 kr for et 1kg tomater 🙂 !
  • 1/4 L fløde
  • 1 kg hakket svinekød
  • 1 kg hakket oksekød

Hakket kød er det dyreste her nede. For man skal betale seperat for hakningen der foregår på stedet. Man udpeger selv hvilket stykke kød man ønsker hakket så det er prima kød! Ikke noget med en flæskesteg, der blir til koteletter, til hakket kød derefter til medisterpølser for til sidste at ende sine dage i en eller anden skinkesalat. Nææ nej her spiser vi frisk kød selv når det er hakket.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: