5 års fødselsdag

Den helt store begivenhed denne uge var Oskars fødselsdag. En dag der har været ventet med længsel i nogen tid for Oskars vedkommende. Og som vi har forberedt i nogen tid.

1 Uge før: Fabrikation af invitationer

Oskar havde inviteret alle de børn han kender og en hund til fest!

Det var Fiona (2år) og Jasmin (4år) og deres forældre Jakob (dansker) og Godis (Filippiner)

Lukas (5år) og hans forældre fra England

John Poul (5år) og hans mor, lokal filippiner fra den landsby vi bor i.

Halikan (8 måneder gammel hund) og hans mor Helle (dansker).

På billedet til er Oskar i fuldgang med at signere og dekorere indbydelserne…

1 dag før: Kagebagning

Dagen før fødselsdagen invaderede vi Helles hus. Hun er den eneste vi kender med ovn og til en dansk fødselsdag skal der altså bages, især når fødselaren ønsker sig en lagkage af sin mor. Hele dagen brugte nogen af os (læs undertegnede) således på at bage lagkagebunde (unden springform), boller og pølsebrød. Mens andre brugte dagen på at spise boller og pølsebrød………..

Endelig fødselsdag…Juhuuuuuuu!

Oskar vågnede selvfølgelig meeeeget tidligt på sin fødselsdag. Og vækkede os straks og sage “I dag er det min fødselsdag, er det ik!?” Da det var bekræftet spurgte han til gaver. Hvorefter vi forklarede at det var meningen at den der havde fødselsdag skulle sove længe, så de andre kunne komme listende ind med gaver og synge fødselsdagssang.

Så Oskar blev proppet i seng igen og gjorde det bedste for at sove rævesøvn, så vi lige nøjagtigt kunne nå at komme ud af soveværelset og ind igen.

Gæsterne var inviteret til kl.10. Så der var travelt i køkkenet for at færdiggøre lagkagen. Det viste sig dog at være noget svære end antaget. Alle der har smagt lagkage i vores hus ved at hoved ingrediensen er flødeskum. Jeg havde i butikken spurgt efter fløde til “viped cream” og ja ja det havde de da, se selv her på billedes uden på cremen. Så alt var i skønneste orden, to forventningsfulde unger var bænket på køkkenbordret i forvisnig om snart at skulle slikke piskeris. Mor-en piskede og piskede og piskede og underne mistede interessen og mor-en piskede og piskede og piskede og gav op igen flødeskum. Helten farmand gør da sin entre på scenen og tilbyder at gå i butikken efter en anden slags fløde. 10 minutter efter gentages hele showet, der piskes og piskes og piskes og ungerne mister interessen og mor-en gi´op, stadig ingen flødeskum. Helten farmand må i butikken igen. Da dette ikke er et eventyr men en “tru story” glæder alle gode gange 3 ikke, så til trods for 3 forskellige slags fløde; ingen fødeskum.

Efterhånden var kl blevet 9.45 og mor var koksrød i hovedet, fordi jeg som altid fik stress over at skulle være klar til gæsternes ankomst. Men jeg havde glemt at vi var på Filippinerne de første fødselsdagsgæster Halikan og Helle ankom 10.30, de sidste kl 11.30.

Dagen forløb i højt humør, masser af larm fra glade børn og vilde hyl og skrig fra poolen.

Alle mand i poolen, jahhh

Selvfølgelig hvade vi en klov med til fødselsdagen. Han hedder Simba The Sailior og er pt vores overbo. Meget interesant bekendskab, men det er en anden historie.

Godt vi har pool når vi inviterer 15 gæster i en 1 værelses til børnefødselsdag.

Fiona i front og Jasmin bag ved  samt deres søde søde mor.

Oskar, Halikan og Helle

I panik over at familien havde spist stortset set alle pølsebrød og boller i løbet af bagedagen dagen før hos Helle. Hvade jeg indkaldt forstærkning og fået Gladys (en tidligere maid der hvor vi bor) til at komme og lave filippinsk fødselsdagsmad, spagetti med kød/pølse sovs. Resultat: alt alt for meget mad. Så da hele kvarterets unger kom forbi inviterede vi dem i poolen og til fødselsdagsmadspisning bagefter også kan det nok være at vi fik spist op…

Dagens høst, jeg tror Oskar var meget godt tilfreds

Reklamer

One response to this post.

  1. Posted by hans knudsen on 24. maj 2011 at 11:13

    skie go

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: