Hugworts eller muglerskole

Danmark ramte os hårdt og unådigt mindre end 24 timer efter ankomst sad vi bænket på den lokale folkeskole til 1. forældremøde for kommende børnehaveklasse børn til skoleåret 2012/2013.

Det var lidt af et kulturshok, med et år i udlandet så skarbt i erindring var det utroligt sjovt at deltage i et arrangement der er så ærkedansk.

Det første der sprang i øjnene var hvor utrolig seriøs det tages at skulle starte i skole både af børnene selv og især af deres forældre. Da Oskar allerede har gået næsten et år i preschool på Filippinerne, følte vi det ikke som så stort et skridt.

Der blev holdt taler, givet formaninger og delt sedler ud vedrørende næste arrangement 8. juni. Der spørges “Om vi kan komme til næste arrangement”, hvor skulle vi vide det fra vi har ingen kalender og der er så længe til at vi jo ikke ved om vi lige har lyst den dag. Var min første tanke, der er vist nogle ting vi skal vende os til!!

Det obligatoriste skuespil udført af to børnehaveklasse lærer for at vise os forældre hvordan man ikke skal gøre når man har et barn i børnehaveklasse, blev vi heller ikke snydt for. Det var sjovt og klassisk dansk.

To dage efter dukkede der invitationer op i inboxen fra to privatskoler, Odense lilleskole og Heriette Hørlück skolen. Ååååhh nej nu skulle der vælges.

Efter besøg på begge skoler, som selvfølgelig udemærkede sig på alle måder, i lokaler, udedørs arealer, undervisnings miljø, angagement, falgligt niveau ect var vi helt rundt på gulvet.

Typisk for det danske liv, valg, valg og atter valg.

Vores lokale skole sejrede dog til sidst udelukkende på grund af at den er lokaliseret i lokal miljøet.

Reklamer

One response to this post.

  1. Haha, dejligt skrevet 😀

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: