International European school

Vores elskede skole Island International School er lukket mens vi har været væk. Det var en god skole og et tab for øen. Mange fastboende er rejst pga af denne lukning.
Lukningen har dog været god for den anden internationale skole på øen. Ide de oplevede en elev tilvækst på 30-40% fra den ene dag til den anden. De har således udvidet skolen lokale mæssigt med flere klasse lokaler og en hal/gymnastik sal.
Vores indtryk af denne skole sidste gang var ikke særligt positivt tvært imod bekræftede den alle mine fordomme om det engelske skolesystem. Hvor læreren ikke er en vejleder men en dommer og hvor hovedparten af skole materialet er multiply choose. Hvilket ligge langt fra det vi i Danmark kender som skole.
Men sidens sidst er skoleinspektøren blevet skiftet ud med en canadier. Som vi fik en længere ganske hyggelig snak med. Det er hans første skoleår så han var stadig fyldt med gå på mod og entusiasme. Jeg kunne godt lide hans visioner med skolen. Skolen er selvfølgelig stadig en anden end den dansk. F. Eks er der eksamen hvert trimester for alle elever fra prep-grade 9 (prep svarer til børnehaveklasse) hvilket jo ikke er særlig dansk. Han blev dog også noget overrasket over at høre at første eksamen in Danmark falder i 9 klasse.
Men alt i alt en skole jeg sagtens kan se oskar og nielsigne tilbringe deres skoletid i. Den er i hvertfald mindst lige så god som Seden skole, og i nogen henseende meget bedere. Så nu behøver vi ikke bekymre os om skole gangen hvis vi vælger at immigrere.
Mht til det dansk sprog. Har jeg siden sidst fundet ud af at der er en online skole for dansk børn bosat i udlandet. Hvor man kan tilmelde sig. De første par skoleår for man tilsendt fysiske materialer derefter foregår alt online. Eleven bliver tilknyttet en lærer som de kommunikerer både mundtligt og skriftligt med.
Formålet med skolen er at sikre at eleverne kan bestå folkeskolensafgangsprøve i Danmark, som jo giver adgang til det danskskole system her efter.
Så alle betænkeligheder i forhold til ungernes skolegang er nu manet i jorden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: