An artist at work

Et 3 meter langt og 30 cm tykt stykke tømmer ligger klart på en bænk. Kunstneren Nonet tusser rundt i værkstedet i 3 meters højde iført kedeldragt, høreværn og bare tæer. Musikken , hip hop, kører på fuld hammer i ørerne på ham, mens han langsomt nærmer sig tømmeret med motorsaven. Med gradiøse bevægelser karver han i løbet af dagen en fuldvoksen fønisk frem i tømmeret. Mens jeg facineret ser på hans dans rundt om træet.

Vi er i junglen på Panay på Fillipinerne på besøg hos kunsteren Nonet, han er 49 år gammel og lever i junglen. Hvor de er en lille gruppe mennesker der har bygget bambus hytter og et lille picnic område ved en flod. Udover kunsten lever de af besøgende der kommer på dagstur eller overnatning. Indlogeret i den største af hytterne, ”Ateliet”, lever vi omgivet af Nonets kunst, 3 meter over jorden, i en hytte uden vægge. Hytten er bygget udelukkende af bambus og suret sammen med fiskesnørre. De 3 meter over jorden skyldes at vandstanden nåede en højde på 2.30 meter, sidste gang floden gik over sine breder

Nonet kom til Boracay første gang i 86´, hvor han med adressen 3. kokosplane til højre har set øen udvikle sig fra urørt natur til turist ”paradis”. Han var den første der begyndte at sælge hjemmegjorte smykker til turister. Perlerne har han dog ikke rørt siden han begynde at arbejde med træ.

Det var tilfældigheder der førte til at Nonet opdagede motorsavens kunstneriske potentiale. Motoersaven en foræring, havde stået og samlet støv i hjørnet i et par år. Da en ven skulle have hjælp til at bygge en bar. Nonet fandt saven frem for at skære en planke over til barstole. Da opdagede han at saven var som en pensel, han kunne karve de mest fanstastiske mønstre frem med. Siden da har Nonet produceret åseaner at kunst og brugs kunst, bordre, stole, spejle og smukke figure. Hans kendetegn er de blide svungne kurver og kvinde ansigtet.

Desværre tog det han kun 3 år at mætte markedet på Boracay. Så bestillinger og salg af hans kunst går trægt. Efter at have set hans kunst genkender vi den også overalt på den lille ø. Hvor befolkningen har ankendt deres kunstner. Således møder man på næsten hver en resuration en ”Nonet” endda i private hjem finder vi hans kunst.

Billeder må I undvære ind til vores internet bliver hurtigt igen.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: